Hae
Monna Treenaa

Ahvenanmaa – vinkkejä lapsiperheille!

Multa toivottiin, että voisinko kertoa vinkkejä lapsiperheille paikasta nimeltä Ahvenanmaa. 😉 No minähän kerron mielelläni!

Me ollaan taas juhannukseksi menossa Ahvenanmaalle, kuten viime juhannuksenakin. Mun vinkit perustuu siis viime kesään. <3 Ensin pitää sanoa, että Ahvenanmaa on mun mielestä aivan ihana!! Maarienhamina on ihana ja koko Ahvenanmaa täynnä kauniita paikkoja, kyliä ja kaupunkeja.

Ahvenanmaan itsehallinto täytti 100 vuotta 9. kesäkuuta 2022, joten juhlahumua varmaan on Ahvenanmaa täynnä tänä kesänä.

Majoitus

Viime kesänä meillä oli ihana mökki varattuna Eden Stugor. Siellä yövyttiin koko juhannus. Rauhallinen paikka ja suht isot piha-alueet mökkien edessä. Mökit aika lähekkäin, joten jollekulle se voi tuoda turvan tunnetta ja toiselle sen fiiliksen, että oltiin liian lähekkäin. 😉 Mulle soi toi turvan tunnetta.

Käringsund on leirintäalue, josta voi vuokrata myös mökkejä. Me ei yövytty tuolla, mutta käytiin siellä juhannuspäivänä syömässä ja vuokrattiin polkuvene. Ihana paikka! Siellä oli tosi ihana uimaranta myös ja tosiaan vuokrattavana vaikka minkälaista vesilaitetta. 😉 Myös kiva leikkipaikka lapsille ja ravintolan pihalla uima-allas.

Maarianhaminan keskustassa on aivan upea Hotel Pommern, jossa oon yöpynyt muutama vuosi sitten.

Majoitusmahdollisuuksia on tosi paljon Ahvenanmaalla, tässä vaan ne joissa itse oon käynyt. 🙂

Ahvenanmaa

Eden Stugor

Käringsund

Tekemistä lapsien kanssa

Käringsundin leirintäalueen lähellä on Vilt Safari (Riistasafari). Siellä voi tutustua riistaeläimiin lähietäisyydeltä. Opastetulla kiertoajelulla näkee saksanhirviä, kuusipeuroja, villisikoja, strutseja ja laamoja. Kierroksen aikana pysähdytään ja hypätään vaunusta ulos ja saa nähdä eläimet läheltä ja osaa voi myös ruokkia.

Gröna Udden uimaranta löytyy ihan Maarianhaminan keskustan läheltä. Iso uimaranta ja muistaakseni tosi matala pitkälle rannasta. <3 Muita uimarantoja kandee tsekata vaikka TÄSTÄ.

Kastelholman linna on myös ihana paikka ja sen ympäristö on tosi kaunis.

Visit Ålandin sivuilla on tosi paljon hyviä vinkkejä, kuten tässä Ahvenanmaa on lasten suosikki -jutussa.

Vilt Safari

Ahvenanmaa

Vilt Safari

SYÖMISTÄ

Ahvenmaa on tunnettu mm. pannukakuista! 😉 Maarianhaminasta löytyy esim. yks ihana pieni kahvila, josta saa herkullista pannukakkua: Bagarstugan.

Me käytiin viime juhannusaattona syömässä illallinen Smakbyn ravintolassa ja ruoka oli super hyvää ja paikka niin kaunis! Tämä paikka on ihan Kastelholman linnan kupeessa.

Me syötiin viime kesänä tosi paljon vuokramökillä, eli ravintoloita / kahviloita en tän enempää osaa suositella. 🙂

Smakbyn


Toivottavasti sait jotain vinkkejä tästä! <3

Monna <3

* Viime kesän matka saatu PR-matkana

Lue myös: Ahvenanmaa tutuksi!

Vastaa