Hae
Monna Pursiainen

Some ja mielenterveys

Olin viime viikolla Okei Olla Rikki -podcastissa vieraana ja käsiteltiin aihetta; Some ja mielenterveys. Mun lisäksi jaksossa oli vieraana sosionomi Marianne Oikkonen ja podcastin isäntänä Jonas Nyman. 🙂 Mitä vaaroja some voi aiheuttaa jos mielenterveys on jo valmiiksi koetuksella? Voiko somesta olla hyötyä itsetunnon vahvistamiseksi?

some ja mielenterveys

Aiheuttaako some riippuvuutta?

Mm. tästä puhuttiin. Aiheuttaako some riippuvuutta käyttäjässä tai julkaisijassa? Ollaanko me riippuvaisia tykkäyksistä tai seuraajamääristä? Mikä aiheuttaa mielihyvää ja mikä mielipahaa  somessa? Puhuttiin myös siitä, että miten siinä onkin niin iso ristiriita, kun ihmiset haluaa nähdä aitoutta ja silti ”siloitellut” tilit on suositumpia?

Oon puhunut täällä blogissa ja IG.ssä paljon somen haitoista ja hyödyistä. Oon myös puhunut siitä, että kyllä se some aiheuttaa riippuvuutta, ainakin omasta mielestäni. Tässä podcastissa mun lisäkseni on vieraana tosiaan ihana Marianne, joka on sosionomi ja kertookin somen näistä riippuvuus-tekijöistä sitä puolta. Tosi mielenkiintoista!!

Puhutaan myös siitä, minkälaista se on, kun somessa sanotaan jotain sellaisia asioita, joita ei todellakaan pitäis kellekään sanoa. Miksi halutaan pahoittaa jonkun ihmisen mieli ihan tieten tahtoen?

Pistä kuunteluun! <3

Summa summarum -> Pistä tää jakso kuunteluun! Super hyvä (vaikka itse sanonkin)! Mielenkiintoinen ja toivottavasti myös ajatuksia herättävä! Kannattaa muutenkin pistää seurantaan @okeiollarikki ,joka on kanava, jossa puhutaan mielenterveyteen liittyvistä asioista ”kaunistelematta” tai piilottelematta.

TÄSTÄ linkistä pääset kuuntelemaan jakson Spotifyn kautta. Ja TÄSTÄ pääset katsomaan tuon samaisen jakson Youtuben kautta. 🙂

Mun aiempia postauksia somesta voit lukea mm. näistä postauksista:


* Monna <3

Vastaa